De bestelauto gaat steeds langer mee

Gepubliceerd op: 1 juni 2018

Volgens recent onderzoek gaan bestelauto’s steeds langer mee. Zo werd in begin 2017 gemeten dat de gemiddelde bestelauto 8 jaar oud is. In 2010 was de gemiddelde bestelauto nog maar 6 jaar oud. Het gemiddelde is dus met twee jaar gestegen. Daarnaast is de bestelauto op naam van een particulier zelfs 2 keer zo oud.


De financiële crisis

Natuurlijk komt deze groei ergens vandaan. In 2017 waren er 851 duizend bedrijfswagens in Nederland. De gemiddelde leeftijd van deze bedrijfswagens is gegroeid. Een van de redenen is het ontstaan van de financiële crisis in 2008. Deze crisis zorgde ervoor dat minder bedrijven een nieuwe bedrijfswagen aanschaffen. Daarnaast is voor de gemiddelde ondernemer kwaliteit steeds belangrijker. Meer investeren voor een langere levensduur loont zich uiteindelijk in de toekomst.

We worden steeds beter in het bouwen van auto’s

Ook worden we steeds innovatiever. We bouwen steeds betere, sterkere en mooiere auto’s. Dit geldt natuurlijk ook voor bestelauto’s. Door nieuwe technieken, betere brandstof en slimme aanpassingen gaan auto’s steeds langer mee. Zo wordt beter berekend hoeveel lading een auto aan kan en hoe sterk een de motor moet zijn. Al deze factoren dragen bij aan de levensduur van een wagen.

Aangescherpte APK regels

Ook zijn de APK regels aangescherpt. Benzine auto’s worden jaarlijks opgeroepen voor een APK-keuring na 160.000 KM. Bij benzine auto’s uit 2005 of later vind de eerste keuring na 4 jaar plaats, daarna in het zesde levensjaar, het achtste levensjaar en vervolgens elk jaar. Wanneer auto’s vaker gekeurd worden, worden gebreken eerder geconstateerd. Dit betekend dat wagens ook regelmatiger een onderhoudsbeurt of reparatie krijgen. Dit draagt natuurlijk bij aan de levensduur van een auto en ook zeker van een bestelauto.  Per 1 mei 2018 zullen de APK-regels zelfs nog verder aangescherpt worden.

Wil jij ervoor zorgen dat jouw bestelauto zo lang mogelijk meegaat? Laat je dan goed adviseren. Wij van Derks bedrijfswagens hebben 25 jaar ervaring op het gebied van bestelauto’s. Daarnaast bezitten wij een groot wagenpark met kwalitatief goede bestelauto’s. Voldoende keus en een goed advies. Zo gaat jouw bestelwagen nog lang mee.


Bel voor een afspraak 0413 24 10 40


Ook interessant:

Bedrijfswagen leasen bij Derks bedrijfswagens | Hoe kies je de juiste bedrijfsauto | Top 5 zuinige bestelauto’s | Speciaalbouw voor uw bedrijfswagen | Elektrische bedrijfswagen voor de bewuste ondernemer