Een pareltje

Gepubliceerd op: 15 maart 2021

Een Pareltje

Het duurde een half jaar voordat de Ford Transit Connect L2 dan eindelijk opgeleverd werd aan Logistiekconcurrent. Hoe kan het dan dat Hugo de Bie (Directeur Logistiekconcurrent) en Rob Kuipers (Eindverantwoordelijke In- en Verkoop bij Derks Bedrijfswagens) toch een goed gevoel aan de samenwerking hebben overgehouden?

Een lekke band

Bij Logistiekconcurrent hebben ze het grootste assortiment logistieke gebruiks- en verbruiksartikelen. Mochten ze iets niet hebben, dan zoeken ze met hun klanten mee. De Bie: ”We maken er dagelijks werk van om onze klanten te ontzorgen, zodat zij zich kunnen focussen op hun kerntaken. Dit principe leeft sterk in onze organisatie.”
Wanneer De Bie op een dag geconfronteerd wordt met een lekke band van één van zijn bedrijfsvoertuigen, lijkt het probleem zich minder makkelijk op te lossen dan gewenst. Na het plegen van meerdere telefoontjes naar autogarages, is het uiteindelijk de voor De Bie onbekende Edwin Arts (Verantwoordelijke Werkplaats) van Derks Bedrijfswagens, die direct plaats maakt op een hefbrug en de lekke band verwisselt. Hierdoor kon Logistiekconcurrent haar werkzaamheden snel weer oppakken, zonder dat er gaten in de planning geslagen waren.

Een specifieke zoekvraag

Logistiekconcurrent heeft na deze ervaring het onderhoud voor haar wagenpark ondergebracht bij Derks Bedrijfswagens. Toen De Bie een nieuw bedrijfsvoertuig nodig had nam hij contact op met Rob Kuipers en legde hem een specifiek verzoek voor. Hij zocht een jong gebruikte Ford Transit Connect L2 met meerdere specificaties. Een pareltje.
Kuipers, gespecialiseerd in het vinden van uiteenlopende bedrijfswagens, had moeite met het vinden van dit specifieke pareltje. Kuipers: “Het is niet zo dat er geen voertuigen voorbij kwamen, maar het voldeed steeds niet aan alle wensen. De ene keer stonden er te veel kilometers op de teller. Een andere keer was de prijs niet goed.”
Vijf maanden lang moest Kuipers bij De Bie aangeven dat hij het juiste voertuig nog niet gevonden had. Kuipers: “Het was soms frustrerend om opnieuw te melden dat het pareltje nog niet gevonden was. Maar je moet eerlijk naar elkaar zijn. Het is goed geweest dat we al die tijd contact hebben gehouden.”
Toen het juiste voertuig eenmaal voorbij kwam, was het voor beide heren gelijk duidelijk dat ze gevonden hadden waar ze al die tijd naar gezocht hadden. De deal was toen snel rond.

Een tevreden klant

Onlangs heeft Rob Kuipers het pareltje overgedragen aan Pieter Sanders van Logistiekconcurrent. Het opleveren was een mooie afronding van een lange zoektocht. Een zoektocht waarin De Bie en Kuipers elkaar gevonden hebben. De Bie: “Het is fijn om bepaalde principes terug te zien bij toeleveranciers. De deskundigheid en servicegerichtheid bij Derks Bedrijfswagens spreekt mij zeer aan bij zowel Verkoop als Onderhoud”. Kuipers: “We hebben een mooi voertuig dat ook nog eens heel mooi bestickerd is opgeleverd. Het is leuk om aan de basis van dit soort projecten te staan. Ik wens Hugo de Bie en Pieter Sanders vele onbezorgde kilometers!”.