Elektrische bedrijfswagen voor de bewuste ondernemer

Gepubliceerd op: 1 juli 2018

Dat het milieu te lijden heeft onder de uitstoot van brandstoffen is u vast niet ontgaan. Men is actief bezig met het terugdringen van deze uitstoot. Zeker in grote steden. Zo heeft de gemeente Amsterdam per 1 januari 2017 een milieuzone ingevoerd. Dit betekent dat de toegang voor bestelbussen die voor het jaar 2000 gebouwd zijn maar beperkt toegang hebben in de binnenstad.

Een milieuzone is niet de enige maatregel die is  ingevoerd door de Amsterdamse gemeente. Ook stimuleert Amsterdam elektrisch rijden in de vorm van subsidie. Naast Amsterdam hebben ook Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Tilburg een vorm van subsidie voor elektrisch rijden.


Steeds meer aandacht voor elektrisch rijden

Wereldwijd gebeurt er nogal wat om elektrisch rijden te promoten. Ook elektrische bedrijfswagens worden steeds populairder. Verschillende grote autofabrikanten hebben de afgelopen jaren een elektrisch model uitgebracht. Zo bracht Renault de Kangoo ZE uit, een compleet elektrisch aangedreven bedrijfswagen. En ook Volkswagen ziet toekomst in de elektrische bedrijfswagen. Evenals Citroën en Nissan.

De elektrische bedrijfswagens worden steeds beter

De autoproducenten schaven er hard aan om de elektrische bedrijfswagens beter te maken. Zo reed een van de eerste modellen 170 km op één accu. Inmiddels kan men 270 km met de auto’s rijden. Volkwagens meldt zelfs dat hun auto’s op korte termijn 400 km elektrisch kunnen rijden. De accu’s zullen in 45 minuten tot wel 80% opgeladen kunnen worden. Ideaal voor de drukbezette ondernemer die heel wat kilometers aflegt.

Nederland past zich aan

Daarnaast schieten de laadplekken als paddenstoelen uit de grond. Vandaag de dag heeft iedere grote stad meerdere oplaadpunten. Ook steeds meer pompstations langs de snelweg hebben een elektrisch oplaadpunt.

De overheid helpt ook een handje mee om elektrisch rijden populairder te maken. Naast subsidie hoeft men ook minder bijtelling te betalen wanneer u bezit over een elektrische wagen. Een elektrische bedrijfswagen is dus een goede manier om als ondernemer kosten te besparen. Bekijk de elektrische Colibus.


Bel voor een afspraak 0413 24 10 40


Ook interessant:

Top 5 zuinige bestelauto’s | Bedrijfswagen leasen bij Derks bedrijfswagens | Hoe kies je de juiste bedrijfsauto | De bestelauto gaat steeds langer meeSpeciaalbouw voor uw bedrijfswagen