Erkend Duurzaam

Gepubliceerd op: 3 december 2021

Met een score van 90% is Derks Autogroep opnieuw officieel Erkend Duurzaam.

Het certificaat Erkend Duurzaam is het bewijs dat Derks Autogroep in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame veranderingen heeft doorgevoerd. Het IvDM (Instituut voor duurzame mobiliteit) reikt het certificaat uit na een uitgebreide duurzaamheidsscan van het bedrijf. 

“Maatschappelijk en duurzaam handelen is een belangrijke bedrijfswaarde voor ons. Samen met ons team leveren wij al jaren de nodige inspanningen om ons bedrijf milieuvriendelijk en sociaal geëngageerd te maken. Het certificaat Erkend Duurzaam is een mooie erkenning van deze inspanningen en een aanmoediging om nog duurzamer te worden,” zegt Jack Derks van Derks Autogroep. 

Uitgebreide duurzaamheidsscan

Een autobedrijf krijgt pas een certificaat Erkend Duurzaam na het doorlopen van een scan. “Een eerste fase is het invullen van de zelfscan Erkend Duurzaam via het online portal. Die bevat vragen over zes thema’s: bedrijfsvoering, communicatie, financiën, inkoop, personeel en dienstverlening. Bij het behalen van een score van 70 procent kan een audit worden aangevraagd. Daarna volgt een audit van een externe auditor van DEKRA. Die controleert of de ingevulde zelfscan overeenstemt met wat op de bedrijfsvloer gebeurt. Pas als er na deze controle voldoende punten zijn gehaald, krijgt een bedrijf het certificaat Erkend Duurzaam,” licht Jack Derks van Derks Autogroep toe.

“De scan helpt een beter inzicht te krijgen in duurzaamheid in al zijn aspecten en geeft ook nuttige aanbevelingen of suggesties tot verbetering. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gaat veel verder dan alleen het milieu. Ook de dienstverlening, het personeel, inkoop, financiën en communicatie zijn belangrijk. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan het duurzaam inrichten van werkplaats en bedrijf en het duurzaam omgaan met energie,” aldus Jack Derks van Derks Autogroep. Het Erkend Duurzaam-certificaat is een keurmerk voor en door de automobielbranche, dat is ontwikkeld door BOVAG en het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (ivDM). Het keurmerk wordt breed gedragen binnen de sector: meer dan 1.500 bedrijven zijn inmiddels aangesloten.

Derks Autogroep

Bij Derks Autogroep vindt u alles onder één dak. 

Derks Bedrijfswagens, Koelwagens, Derks Lease, Rolstoelvoertuigen en Derks Uitvaartmobiliteit vallen onder Derks Autogroep.

Ons ruime assortiment aan nieuwe en (jong)gebruikte bedrijfswagens, koelwagens, rouw- en overbrengvoertuigen is bewust zo samengesteld dat wij u altijd de juiste bestelwagen kunnen aanbieden. Bij Derks vindt u alle merken en modellen. En hebben wij een voertuig niet op voorraad, dan helpen wij u graag het door u gewenste voertuig te vinden. 

Elk voertuig kunt u bij ons kopen, leasen of financieren. Ook het verzekeren van de wagens hoort tot de mogelijkheden. 

Derks Bedrijfswagens beschikt over eigen werkplaatsen, waar alle bedrijfswagens terecht kunnen. Onze gediplomeerde medewerkers hebben ieder hun eigen specialisme en samen vormen zij een goed op elkaar ingespeeld team om u veilig en verzorgd op de weg te houden. Al 30 jaar verzorgen zij onderhoud, reparatie en de APK. En wij hebben even lange ervaring in het aanpassen, in- en ombouwen van alle soorten bestelbussen, koel- en vrieswagens. Door ons vakmanschap is elke wens te realiseren.

In combinatie met passend vervangend vervoer en onze haal- en breng service houden wij u altijd mobiel. 

Kom gerust langs bij ons in Uden. Of bel, mail of app ons. 

Wij staan klaar om aan de slag te gaan met uw mobiliteitsvraagstukken! 

Totaal, vertrouwd, tevreden. Daarom Derks