Zakelijk leasen; dit zijn de voor en nadelen

Gepubliceerd op: 17 april 2017

Zakelijk leasen doet u bij Derks bedrijfswagens. Wij hebben inmiddels al 25 jaar ervaring en een uitgebreide keuze in bedrijfsauto’s. U kunt zowel een gebruikte auto leasen als een nieuwe auto. We bieden u verschillende lease-opties aan zodat u altijd een passende auto vindt.

Toch moet u zelf bepalen of zakelijk leasen voor u de beste optie is. Om u hierbij te helpen hebben wij hieronder een lijst met de voor- en nadelen van zakelijk leasen.


Wat zijn de voordelen?

Ten eerste brengt natuurlijk het starten van een bedrijf veel kosten met zich mee. Als ondernemer moet u veel investeren en ook blijven investeren om uw bedrijf draaiende te houden. Omdat niet iedere ondernemer ruimte heeft in zijn/haar budget om zelf een bedrijfswagen aan te schaffen. Kan leasen voor u een goede optie zijn. Zo kunt u toch de auto rijden die u wenst zonder grote investeringen.

Daarnaast beschikt u over een auto die het altijd doet. Door ons deskundige advies, uitgebreide onderhoudsservice en 100% tevredenheidsgarantie gaat u altijd met een passende bedrijfsauto naar huis.

Als laatste kan het kiezen voor een zuinigere of schonere auto voordelen met zich meebrengen. Wanneer u voor zo’n bedrijfswagen kiest hoeft u de komende jaren maar veertien procent bijtelling te betalen.

Wat zijn de nadelen?

Naast voordelen heeft zakelijk leasen ook twee nadelen. Dit geldt voornamelijk voor ondernemers met personeel in dienst. De belastingdienst beschouwt een leaseauto als ‘loon in natura’. Dit betekent dat een ondernemer jaarlijks 25 procent van de cataloguswaarde van de leaseauto moet bijtellen bij het salaris van zijn werknemer. Dit geldt alleen als de bedrijfswagen jaarlijks minimaal 500 kilometer privé wordt gebruikt. Door deze bijtelling voor privé gebruik kan het nettoloon van uw werknemer een stuk lager liggen.

Als laatste bouwt u met een leaseauto geen no-claim op. Dit betekent dat u geen kortingen ontvangt op verzekeringen door middel van schadevrije jaren. Ook niet wanneer u economisch eigenaar bent van de auto.


Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over zakelijk leasen? Of wilt u graag weten wat de opties zijn en welke modellen wij beschikbaar hebben voor u. Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Bel voor een afspraak 0413 24 10 40


Ook interessant:

Bedrijfswagen leasen bij Derks bedrijfswagens | Hoe kies je de juiste bedrijfsauto | De bestelauto gaat steeds langer mee | Top 5 zuinige bestelauto’s | Speciaalbouw voor uw bedrijfswagen